Infrarood verwarming?!

Infraroodverwarming is stralingswarmte. Ze geeft hetzelfde gevoel van warmte als de zon of een kolenkachel. Het is zelfs dezelfde soort warmte als die uw eigen lichaam uitstraalt. 

Het is de meest elementaire vorm van verwarming die de mens kent. Gebruikt door de holenmens om zichzelf door vuur te verwarmen; door de Romeinen in hun badhuizen, door houtkachels en tegelkachels. Millennia geliefd omdat het objecten verwarmt, die die warmte vervolgens terug stralen en de omgeving om u heen warm houdt. Stralingswarmte verwarmt niet de lucht - die warmte slecht vasthoudt en dus snel afkoelt.

Maar de afgelopen 60 jaar zijn we de stralingswarmte vergeten: niet omdat die door een betere technologie is vervangen, maar omdat fossiele brandstoffen, waarop de centrale verwarming werkt, het goedkoop maakte om lucht te verwarmen.

Vandaag de dag stelt een nieuwe technologie in de vorm van onze 100% energie-efficiënte Herschel far infrared verwarmingspanelen ons in staat om stralingswarmte weer te gebruiken, nu op een stijlvollere, comfortabele en goed regelbare manier.